Inloggen

Molen Rijn en Lek Wijk bij Duurstede

Singel 45.
3961 CH Wijk bij Duurstede
tel.: 0343 575347

Mail: info@molenrijnenlek.nl

De Molen Rijn en lek volgen op facebook?  klik hier

Wordt donateur

ANBI

De Stichting Vrienden van de Molen Rijn en Lek is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

De 'Stichting vrienden van de Wijkse molen Rijn en Lek' beschikt sinds 1-1-2009 over de ANBI status en per 1-1-2012 ook over de culturele anbi.

Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek, kijk hier voor meer informatie. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

Vrienden van de molen Rijn en Lek

De molenaars worden in de fondsenwerving en public relations ondersteund door de Vrienden van de Wijkse molen "Rijn en Lek".

Secretariaat: Singel 45,
3961 CH Wijk bij Duurstede
tel.: 0343 575347

E-mail: info@molenrijnenlek.nl 

Het doel van de vrienden is de molenaars te ondersteunen bij het organiseren van activiteiten rond de molen.

U kunt lid worden van de Vrienden van Molen Rijn en Lek door een mailtje te sturen. De hoogte van uw jaarlijkse bijdrage kunt u zelf bepalen.

De organisatie

Vereniging De Hollandsche Molen is eigenaar van de molen Rijn en Lek en zet zich al sinds 1923 in voor het voortbestaan van het, malende en draaiende houden van de wind- en watermolens van Nederland. De vereniging wil dit doel bereiken door:

  • Molenbezitters bij te staan met technische adviezen voor effectief onderhoud en technisch en historisch verantwoorde restauratie.
  • Te waken over een goede inrichting van de molenomgeving, de zogenaamde molenbiotoop. Deze dient beschermd te worden tegen oprukkende bebouwing en beplanting.
  • De molen en het molenbehoud voortdurend onder de aandacht van de samenleving te brengen. Bijvoorbeeld met het organiseren van de jaarlijkse Nationale Molendag.
  • Te bemiddelen bij overheid en particuliere organisaties voor het verkrijgen van subsidies en fondsbijdragen voor restauratie en onderhoud van molens.
  • Het molenaarschap te stimuleren. 
  • Het Gilde van Vrijwillige Molenaars verzorgt de opleiding tot vrijwillig molenaar, waarna De Hollandsche Molen het examen afneemt en de diploma's uitreikt.
  • Publicaties te bevorderen en de documentatie over molens te waarborgen.

Vrijwillige molenaars

De molen wordt gedraaid door 2 vrijwillig molenaars die bij "Het Gilde voor Vrijwillig Molenaars" een opleiding hebben gedaan. Han Mulder, Camiel Damen. Timo Westland is in opleiding.