Inloggen

Molen Rijn en Lek Wijk bij Duurstede

Dijkstraat 29
3961 AA Wijk bij Duurstede.

Telefoonnummer molenaar Camiel: 06-14032767 (alleen voor nood). Contact s.v.p. via de mail

Mail: vriendenvandemolen1659@gmail.com

De molen "Rijn en Lek" volgen op Facebook?  klik hier

Doneer aan de molen, of wordt lid van Vereniging De Hollandsche Molen

ANBI

De eigenaar van de molen, Vereniging De Hollandsche Molen, is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Zij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot beschikking van het behoud van onze prachtige molens, waaronder de Rijn en Lek. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek, kijk hier voor meer informatie. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

Voor meer informatie zie www.molens.nl 

De organisatie

Vereniging De Hollandsche Molen is eigenaar van de molen 'Rijn en Lek' en zet zich al sinds 1923 in voor het voortbestaan van het, malende en draaiende houden van de wind- en watermolens van Nederland. De vereniging wil dit doel bereiken door:

  • Molenbezitters bij te staan met technische adviezen voor effectief onderhoud en technisch en historisch verantwoorde restauratie.
  • Te waken over een goede inrichting van de molenomgeving, de zogenaamde molenbiotoop. Deze dient beschermd te worden tegen oprukkende bebouwing en beplanting.
  • De molen en het molenbehoud voortdurend onder de aandacht van de samenleving te brengen. Bijvoorbeeld met het organiseren van de jaarlijkse Nationale Molendag.
  • Te bemiddelen bij overheid en particuliere organisaties voor het verkrijgen van subsidies en fondsbijdragen voor restauratie en onderhoud van molens.
  • Het molenaarschap te stimuleren. 
  • Het 'Gilde van Vrijwillige Molenaars' verzorgt de opleiding tot vrijwillig molenaar, waarna 'De Hollandsche Molen' het examen afneemt en de diploma's uitreikt.
  • Publicaties te bevorderen en de documentatie over molens te waarborgen.

Vrijwillige molenaars

De molen wordt gedraaid door vrijwillige molenaars die bij 'Het Gilde voor Vrijwillig Molenaars' een opleiding hebben gedaan.
De molenaars zijn Vincent Bart, Camiel Damen, Henk Geerts , Louis Maas en Gerben Terpstra.